Kleur stijl en imago consult in de praktijk

Kleur stijl en imago consult in de praktijk

Kleur stijl en imago consult in de praktijk

Bij een Kleur Stijl & Imago consult is het uitgangspunt jouw persoonlijkheid. Daarbij speelt functie/job en missie een belangrijke rol en de verschillende rollen die je in jouw leven bekleedt als partner, vriend of collega, baas, compagnon, bemiddelaar, leraar, vertrouwenspersoon enz.. Om succesvol te zijn vanuit de verschillende posities die je als mens vervult in het leven, is het belangrijk dat persoonlijke uitstraling overeenstemt met rol en positie.

In een Kleur Stijl & Imago consult wordt er allereerst gekeken naar kleur- en seizoenstype. Zo wordt bepaald welke kleuren het meest flatteren en om te bezien of je zomer-, winter-, herfst-, of lentetype bent. Bij elk seizoenstype past immers een eigen kleurpalet.

Vervolgens wordt gekeken naar figuur en lichaamsbouw om te bezien welke kledingstijl het meest flatteert, ook dit in het kader van rol en functie. Dat laatste is erg belangrijk, want middels de juist gekozen stoffen, belijningen, prints en texturen kun je ervoor kiezen om juist meer daadkracht en autoriteit uit te stralen, of juist meer toegankelijkheid en inkijk in de persoonlijkheid, waardoor je opener overkomt.

De uiteindelijke kleurkeuze en kleurcombinatie bepaalt mede de keuze voor een bepaalde uitstraling. Zo kun je kiezen voor een uitstraling van autoriteit en leiderschap, een uitstraling van zachtheid en nuancering, een uitstraling van afstandelijkheid en gedegenheid enz.. De uiteindelijke keuze ligt altijd in het verlengde van jouw persoonlijke rol dan wel job of missie en wat je wenst te bereiken. Ook de keuze van accessoires zijn hierbij van invloed.

Ook lichaamshouding en mimiek zijn aandachtspuntjes, maar ook de houding die je jegens jouw gesprekspartner hanteert en de manier waarop je letterlijk in het gesprek ruimte inneemt.

Voor belangrijke afspraken is het belangrijk weer even te bezien wat je wenst uit te stralen en wenst te bereiken, om daar de uiteindelijke kledingkeuze op af te stemmen. Zo wisselt ook de kledingstijl tijdens een presentatie ook af al naar gelang het kader van een presentatie. Bij een formele presentatie kies je wellicht eerder voor een conservatieve verschijning, want dan is het vooral van belang autoriteit uit te stralen. Bij een informele presentatie kies je wellicht eerder voor neutralere lichtere kleuren omdat je op dat moment open staat voor feedback en participatie en dus ook die openheid wenst uit te stralen.

Vestigingsadres
XClusive Styling
Weeldestraat 31/1-1
2381 Weelde
België

Ondernemingsnummer: 0846 555 325

Tel.nr. België : 0489 454911
Tel.nr. Nederland : 06 51286166

Email :   

Image